Vandaag 25 november 2009 hebben we de benzinetank onder de auto vandaan geschroefd. Daarna heb ik alles wat met het brandstofsysteem te maken heeft gedemonteerd en verwijderd: de benzineleiding, de dampretourleidingen, de vulpijp en de twee benzinepompen. Vanaf vandaag is voor deze mooie 240 het benzinetijdperk definitief ten einde! Op naar het elektro-tijdperk met een eigen gebouwde electrische Volvo 240!

volvo_zonder_benzinetank.jpgWe kunnen nu ook goed zien hoeveel ruimte er onder de laadvloer beschikbaar is om een verdiepte batterijenbak te gaan maken.

Het originele Volvo B230 / M47 vliegwiel is inmiddels afgedraaid en gebalanceerd. Het vliegwiel hoeft bij een elektromotor geen vliegwielfunctie meer te hebben; de enige functie die het in mijn elektrische Volvo nog hoeft te vervullen is de verbinding tussen de as van de motor en de koppeling / drukgroep. Daarom mag er zo veel mogelijk massa van worden afgehaald. Een lichtere massa zal ook de lagers van de motor sparen doordat er minder zijwaartse druk op komt te staan.

vliegwiel_volvo.jpg  drukgroep_volvo.jpg

Het afdraaien is gedaan door Mannessen Engines te Soesterberg op een zware draaibank. Zeer fraai stukje werk, mede omdat er in een schuin vlak is afgedraaid. Na het afdraaien heeft Mannessen het vliegwiel met aangemonteerde drukgroep laten balanceren.

electric_volvo.jpg

Mannessen Engines is een professioneel motorrevisiebedrijf. Bij het ophalen van het vliegwiel hebben we een rondleiding gekregen van Henk Mannessen door het prachtige bedrijfspand, met daarbij een uitgebreide uitleg hoe de motorrevisies worden uitgevoerd. Let wel: dit betreft natuurlijk verbrandingsmotoren. Ben benieuwd of ze in de toekomst ook elektromotoren zullen gaan reviseren!

Bron ElectricVolvo

Mannessen zegt 'Jazeker, dat gaan we doen!'

Mannessen Engines

Motorrevisie - Soesterberg

Mannessen is gespecialiserd in de revisie van uw oude of nieuwe Volvo motor. Uw oude volvo motor kan bij ons langskomen voor een kleine of grote beurt tot en met een complete revisie waarbij de motor uit elkaar gaat. Hierbij wordt elk onderdeel weer optimaal gemaakt. Bent u op zoek naar Tuning of meer vermogen voor uw volvo, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Uw vragen over Volvo

Naam:*

E-mail:*

Telefoon:

Uw vraag:*

Fotogalleries:

BMW_M1_tuning.jpgBMW_M3_Alphine.jpgJaguar.jpgJaguar_E_type.jpgJaguar_Mk_II.jpgkapotte_onderdelen.jpg